Zoekmachine marketing

Wat is zoekmachine marketing?


Zoekmachine marketing wordt een steeds belangrijker wordend middel binnen de P van promotie van uw marketingmix. Zoekmachine marketing is een tool om op basis van pull strategie uw klanten te bereiken en behoeft zodoende een compleet nieuwe manier van denken. Geen grote advertentiecampagnes meer waarin met hagel wordt geschoten en elke willekeurige doelgroep; nee, we gaan een duidelijke doelgroepsegmentatie maken om te onderzoeken waar uw doelgroep online naar op zoek is!

We gaan met u nadenken over de manier waarop klanten uw dienst of product zoekt! Spreekt uw doelgroep in vakjargon of worden veel meer algemene termen gebruikt binnen zoekmachines? Het gaat er niet meer om dat u bij Google gevonden wordt op uw bedrijfsnaam, het gaat er juist om dat u gevonden wordt op uw producten en/of diensten! Wat nou als u zonnebanken verkoopt in Limburg en bij de zoekterm "zonnebank kopen limburg" u niet in de eerste resultaten van Google komt?

Zoekmachine marketing kent 3 aspecten:

Search Engine Optimization (SEO), oftewel zoekmachine optimalisatie
Search Engine Advertising (SEA), otfewel zoekmachine adverteren
Local Search (LS), oftewel lokale zoekresultaten

Afhankelijk van uw producten en/of diensten gaan wij u adviseren welke onderdelen voor u het meeste van belang zijn! SEA, zoekmachine adverteren, is immers niet voor ieder bedrijf, product of dienst de juiste marketingtool! Op basis van bovenstaande onderdelen maken wij voor u een analyse waar op de online markt voor u mogelijkheden liggen! Hoe groot is de vraag naar uw product, hoeveel concurrentie is er online, wat kost het om te adverteren; dit zijn enkele van de vraagstukken die wij voor u beantwoorden.

Neemt u vooral contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!
Bekijk vooral ook de kerncijfers van het gebruik van zoekmachines!

 

 

 
twitter_logo2

logolinkedin
© 2009 Creavents | Evenementen, Crewcatering en Marketing | Disclaimer | Privacy | Cross Internetmarketing | Sitemap